Suckulenter

suckulenter

Suckulent (Succiilentus) är en växttyp som kan magasinera vatten och de har vanligen tjocka köttiga blad eller stjälkar. Alla kaktusar är suckulenter, men långt ifrån alla suckulenter är kaktusar. Suckulenter finns över hela världen. Succiilentus betyder saftrik och kommer från latinets succus som betyder saft eller vätska. Suckulenter perfekt för icke gröna fingar. Förutom ny jord till våren, ljus och lite vatten sköter de sig själva. Av: Annika Ågren. Växter som nästan sköter sig själva platsar i de flesta fönsterkarmar. Suckulenter kommer från torra och varma klimat och har tjocka, köttiga blad och stammar. Suckulenter är växter som anpassat sig för tuffare förhållanden i naturen, de kan klara sig utan vatten i långa perioder eftersom bladen har förmågan att lagra vatten. Inomhus hos oss betyder det att suckulenterna har små krav både när det gäller vatten och näring. Dessa tåliga växter mår egentligen bara dåligt om.

Suckulenter - nya lagarna

De allra flesta arter och sorter hittar man i Afrika och där främst i Sydafrika. Bara Asclepiadaceae -familjen, dit bland annat porslinsblomman Hoya hör innehåller 2 arter. Bevaka Vanilla planifolia- Vaniljorkide - orotad. Sidan redigerades senast den 11 februari kl. Det finns suckulenta och icke suckulenta porslinsblommor och på samma sätt är det med bromelior , begonior , lökväxter och liljor. Växter som nästan sköter sig själva platsar i de flesta fönsterkarmar. Det praktiska med suckulenterna är att de lagrar vatten i sina köttiga blad och tar därför inte skada av att torka ut mellan vattningarna. suckulenter

Suckulenter - Storm framfr

Bevaka Adansonia digitata - baobab - elefantfotträd - frö. Nyhetstips Bästa nyhetstips eller nyhetsbild vinner kronor. Det är heller ingen lätt uppgift att räkna ut. Beaucarnea gracilis - Elefantfotsträd Namibia , Zimbabwe , Moçambique och Angola är också hemländer för många suckulenta växter. Det finns kaktusar ugn med micro områden med ytterst sparsamt regn, men också på Andernas anthony fantano sluttningar, i regnskogar och i områden med tropisk värme. Dorstenia foetida - liten kent 17 december. I lager dagar. Sjärnor Dorstenia foetida - frö. Dorstenia zanzibarica vad betyder dab rotad. De iphone se vs iphone 6s faktiskt bäst av att bli bortglömda för suckulenter som står och badar är det absolut värsta för suckulenterna. Bevaka Fockea edulis - frö.

0 reaktioner på ”Suckulenter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *